Integritetspolicy

Integritetspolicy

Vår policy gällande personuppgifter och data som vi lagrar är baserad på GDPR (General data protection regulation) som ersätter tidigare PUL (Personuppgiftslagen).

Opal19 är ansvarig för hanteringen av personuppgifter. Personuppgifter används och lagras för att administrera dina inköp samt i marknadsföringssyfte. Opal19 lämnar aldrig ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till obehöriga.

 

Du kan när som helst begära att få information om vilka uppgifter vi lagrat samt bli borttagen ur våra register.

Ansvarig för hantering av personuppgifter: 
Marie Jacobsson (Opal19)
Larsmässgatan 3
12944 Hägersten

Organisationsnummer: 969659-9753

 

Datalagring och användning

Opal19 samlar in och använder data för att du som kund ska få den bästa köpupplevelsen. Vi samlar in uppgifter från kunder genom följande källor och skäl:

Vi delar inte med oss av dina personuppgifter till någon tredje part förutom till exempelvis logistiska partners för leverans av din beställning och betalningspartner för betalning av din beställning, och övriga tjänsteföretag som vi använder oss av för att bedriva vår verksamhet som till exempel Facebook Pixel, en tredjepartscookie som samlar in och delar kunders sökbeteende i webbutiken. Webbläsarbaserad annonsblockerare kan förhindra att pixel samlar in data. I punkterna nedan finns listat vilka uppgifter om dig som sparas och vilka andra parter som tar del av dessa.

  • Genom köp för att kunna slutföra och leverera din beställning och eventuellt återbetalning och byte. För att kunna hantera köp samt kundärenden lagrar vi följande uppgifter. För- och efternamn, adress, telefonnummer, e-post, köphistorik och betalmetod. Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.
    • Dina uppgifter som lämnas för betalning hanteras av Klarna eller beroende på vilket betalalternativ du valt, och hanteras enligt deras integritetspolicy.
    • Dina leveransuppgifter hanteras av PostNord för att leverera dina varor och hanteras enligt deras integritetspolicy.
    • Shopify äger plattformen för vår webbutik.
  • Genom kontakt mellan dig som kund via e-post. För att kunna svara på frågor angående din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och kunna svara på dina frågor.
  • Genom våra nyhetsutskick till dig som anmält dig som prenumerant. Vi lagrar uppgifter om klickfrekvens, öppningsfrekvens, e-postklient och engagemang.
    • Vi använder oss av MailChimp för utskick av nyhetsbrev. När du anmäler dig till nyhetsbrevet översförs dina uppgifter till MailChimp och de hanteras enligt deras integritetspolicy vilken också överensstämmer med lagstiftningen (GDPR).
    • Du kan när som helst avregistrera dig från utskicket.
  • Genom cookies i form av besökta sidor, produkter, geografisk plats, interaktion och sökningar. För att ge dig som besökare och kund en användarvänlig, relevant och den bästa köpupplevelsen. Cookies ger oss också möjligheten att visa relevanta annonser för dig utanför vår shop till exempel i sociala medier.

 

Cookies

När du besöker opal19.se lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök. Ingen personlig information lagras i våra cookies. Nästan alla webbplatser använder cookies. De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras. I många fall är cookies nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.

Rätten att bli glömd och ta del av lagrad information

Du har alltid rätt att begära ut din personliga information som finns lagrad hos oss och begära att vi raderar informationen förutom i följande fall:

  • Du har ett pågående ärende hos vår kundservice.
  • Du har gjort en beställning hos Opal19 som ännu inte är levererad och slutförd.
  • För tidigare levererade slutförda beställningar sparar vi dina uppgifter i 7 år efter den senaste beställningen för bokföringsändamål och lagstiftning.


För att begära ut information ska du skicka e-post till opal19.se@gmail.com. För att avanmäla dig från nyhetsutskick klickar du på "unsubscribe" längst ner i något av tidigare utskick eller skickar ett mail till oss.